arduino bokens projekt 05 av 15

Projektet kommer från Arduino projects book som följer med arduino starter kit. Detta är det femte projektet som heter mood cue.

Koden i denna var lätt (enligt mig). Däremot är den aningen lurig att konstruera i och med att komponenterna i illustrationen skiljer sig från de jag har i mitt paket. Här är hur jag löste det ifall du skulle fastna så kan du se om detta är till någon hjälp.

  1. Motorn är annorlunda än i illustrationen och därför ska du koppla annorlunda än i manualen!
    Se till att du har rätt med GND, signal och 5V. Det står på motorn i mitt fall vilken som är vilken men jag tog också tipset från att i instruktionen så står det att den svarta är GND (ground eller jord på svenska). Se till att de är rätt så att motorn mår bra (jag kopplade först som i manualen innan jag såg det och då vibrerade den konstigt så att jag fatta att något var fel).
    image
  2. Dimmern kräver ett mycket större område än vad den gör i manualen.
    Jag förlängde hela brädet för att kunna göra det möjligt för den att få plats. Vart du placerar den är upp till dig men du börjar att ana att det finns fler möjligheter.
    image

Så var uppmärksam för att de komponenterna du har kan skilja sig och var kreativ för att lösa de problemen som uppstår av att illustrationen inte stämmer (ritningen stämmer såklart för att den är komponentoberoende). Var glad.

Publicerat av

passar

Speak as you fly

En tanke på “arduino bokens projekt 05 av 15”

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.