Tärningar, Booleanska operationer

image

Tärningar kan ha flera olika funktioner och utseende.
Tärningar med prickar, kuber, mönster, symboler.

Blender

Göra en med buktande utsida. Alternativt visa booleans.
Göra en booleans gör man genom att tillföra en modifyer. Tänk på att det behöver tillföras i Objekt mode så se till att tabba ur Edit mode.
Booleans fungerar genom att markera den stora delen och ta bort den mindre. Båda objekten blir kvar därför brukar jag flytta undan det jag klippt ur till ett annat lager med move to layer (m), 2 och enter. Tillbaka till arbetslagret med 1.

N högermenyn.

Lär ut enkla sätt att arbeta med objekt mode kontra edit mode. För att förstå listan med namn och att använda modifierare.

Gör booleanska operationer

Booleanska operationer heter den funktion i bland annat blender för att slå samman modeller/objekt med varandra eller att göra hål alternativt att bevara det som blir kvar av den del som delarna har gemensamt.

Högerklicka det objekt som du ska göra hål.

För att göra hål markerar du den större av de två och i verktygen till höger väljer att lägga på ett booleanskt verktyg:
meny

Nu tillkommer en ruta nedanför texten Add Modifier. I rutan ska du göra två saker. Först väljer du Difference i dropdownmenyn. Därefter klickar du i den mindre rutan nedanför Object och välj objektet som du ska använda för att göra hålet med. Godkänn genom att trycka på Apply:
Diff

Nu har det skett men den lilla är fortfarande kvar. Du kan flytta den till ett annat lager men alt-m 2 enter eller bara ta bort den (x).
resultat

Var glad.

Publicerat av

passar

Speak as you fly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.