Cykeldesign i miniatyrer nivå 2

Cyklar kan kopplas till en tema som framtidens fordon.

Prototyper ska symbolisera vad de blir som färdiga och det är väldigt mycket som hänger på designen.

Poängen är att lära sig att skriva ut något platt i två delar som sedan sätts ihop. I detta fallet cykelramen och styret. cykelramen och styret. Styret ska alltså klickas fast i cykelramen som är en hel cykel med hjul och pedaler.

SketchUp

I SU så kan man använda sig av alla former för att göra cykelmodellen till något platt och sen putta.

Komandon SU
P (push) putta.

Blender

För att göra ett svängbart styre i Blender så behöver man göra hål i materialet. Kom ihåg senare om det blir nog bra för en utskrift att cykeln ska vara stor nog för att styret ska komma ner i ramen. Låt hålet vara en millimeter brett och att längden blir åtminstone 5 mm. Det kan kanske justeras i slicern beroende på hur du gör designen.

Gör booleanska operationer

Booleanska operationer heter den funktion i bland annat blender för att slå samman modeller/objekt med varandra eller att göra hål alternativt att bevara det som blir kvar av den del som delarna har gemensamt.

För att göra hål markerar du den större av de två och i verktygen till höger väljer att lägga på ett booleanskt verktyg:
meny

Välj sedan diff samt den mindre modellen i listan till höger och godkänn:
Diff

Nu har det skett men den lilla är fortfarande kvar. Du kan flytta den till ett annat lager men alt-m 2 enter eller bara ta bort den (x).
resultat

Var glad.

Publicerat av

passar

Speak as you fly

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.